Hlavní obsah

Hamilton na úvod nové sezony F1 vyhrál oba tréninky v Austrálii

Praha

Nový ročník formule 1 začal tak, jak ten minulý skončil - vítězstvím Lewise Hamiltona. Pětinásobný šampion a obhájce titulu z Mercedesu v Melbourne ovládl oba dnešní tréninky na úvodní závod sezony Velkou cenu Austrálie.

Foto: Edgar Su, Reuters

Hamilton mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

Během předsezonních testů v Barceloně to sice vypadalo, že konkurenční Ferrari má rychlejší vůz, ale Hamilton ovládl rychlejší druhý trénink časem 1:22,600 a týmového kolegu Valtteriho Bottase na druhém místě porazil o 48 tisícin. Vicemistr světa Sebastian Vettel z Ferrari byl s výraznou ztrátou devíti desetin pátý.

"Dneska mám z auta velmi dobrý pocit. Samozřejmě můžeme zlepšit ještě spoustu věcí, ale na začátek to nebylo špatné. A důležité také je, že ani jeden z nás neudělal chybu a obě auta jsou v jednom kuse," uvedl Hamilton. "Mercedes vypadá velmi dobře, rozhodně jsou o dost silnější, než se nám před startem sezony snažili namluvit," konstatoval Vettel.

Verstappen: Nebyli jsme dost rychlí

Třetí místo obsadil Max Verstappen, za ním skončil Pierre Gasly a oba piloti Red Bullu za prvním místem zaostali o zhruba osm desetin. "Nebyli jsme dost rychlí, ale je to první den nové sezony, takže je před námi ještě dlouhá cesta," uvedl Verstappen. "Od dneška jsme nic neočekávali a nebyl to špatný start," dodal.

Na poslední příčce skončil Robert Kubica z Williamsu, který se do formule vrací po osmi letech a vážném zranění ruky. Před ním se seřadili nováčci George Russel z Williamsu, Lando Norris z McLarenu a Alexander Albon z Tora Rosso.

Vettel na Hamiltona nestačil ani v úvodním tréninku. V něm pilot Mercedesu zaznamenal čas 1:23,599 a čtyřnásobný mistr světa z Ferrari, který vyhrál poslední dva závody na okruhu v Albert Parku, na něj ztratil 38 tisícin.

Reklama