Hlavní obsah

Vettel je šokován, jak byli jeho soupeři z Mercedesu rychlí. Bylo pro ně snadné vyhrát, tvrdí

Melbourne/Praha

Během testů byli nejrychlejší. Ferrari tak odjíždělo na první velkou cenu letošní sezony do Austrálie s velkým očekáváním. To se však nenaplnilo. Sebastian Vettel a Charles Leclerc skončili pod stupni vítězů. „Je šokující, jak byl Mercedes rychlý,“ prohlásil Vettel, čtyřnásobný světový šampion.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

Nová sezona světového šampionátu formule 1 odstartovala v neděli Velkou cenou Austrálie. Mnoho fanoušků se těšilo na souboj Ferrari s Mercedesem, ke kterému podle výsledků předsezonních testů mělo dojít. Vše bylo úplně jinak. Monoposty Mercedesu byly od začátku víkendu nejrychlejší a suverénně ovládly i závod, ve kterém se z vítězství radoval Valtteri Bottas. Druhý dojel Lewis Hamilton a teprve čtvrtou a pátou příčku obsadili jezdci Ferrari.

„Bylo to překvapivé a šokující, jak byl Mercedes rychlý a jak snadné pro něj bylo vyhrát,“ prohlásil Sebastian Vettel po závodě na webu deníku The Telegraph. „Neměli jsme problémy, jen jsme byli pomalí. Musíme se teď zaměřit sami na sebe. Hned jak se vrátíme, musíme se snažit pochopit, z jakých důvodů nám chyběla rychlost,“ vyprávěl německý jezdec.

Na rozdíl od předsezonních testů se auto nechovalo tak, jak si představoval. „Při testech jsem byl s autem od začátku spokojený. Vyvážení bylo správné, vůz dělal to, co jsem po něm žádal, měl jsem hodně sebedůvěry. Auto bylo tehdy opravdu dobré. Tento víkend tomu ale tak nebylo. Neměl jsem vůz, s nímž bych si mohl pohrát. Nedělal to, co jsem chtěl,“ vysvětloval čtyřnásobný světový šampion.

Jeho slova potvrdil i šéf týmu Mattia Binotto. „Tohle není, co jsme očekávali. Testování bylo rozhodně jiné. Tento víkend se neukázal skutečný potenciál našeho auta. Jsme si jistí, že ten je daleko větší. Odjíždíme odsud s množstvím dat k analýze a musíme přijít na to, jak se za čtrnáct dní dostat na naši skutečnou úroveň konkurenceschopnosti,“ dodal Binotto.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články