Hlavní obsah

Bývalý šéf formule 1 nehodlá mít zavřená ústa. Podle něj byl tisící závod konaný v Číně selháním

Praha

Tisícího závodu formule 1 se chtěl osobně zúčastnit. Otrava jídlem mu v tom však zabránila. A tak musel bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone sledovat před necelými čtrnácti dny Velkou cenou Číny z domova. Teď, když už je zase fit, se osmaosmdesátiletý Brit zase pustil do kritiky, a to nejen současného majitele formule Liberty Media, ale i do svého přítele Sebastiana Vettela.

Foto: Profimedia.cz

Bernie Ecclestone.

Článek

Poté, co po něm formuli 1 převzala společnost Liberty Media, nešetří bývalý šéf Bernie Ecclestone na adresu nového majitele kritikou. Jeho čestná funkce se mu nelíbí a vadí mu, že jeho názor nikoho nezajímá. A tak se aspoň prostřednictvím tisku snaží poukázat, co mu na formuli 1 vadí.

„Chtěl bych se zapojit, ale vím, že by mi to nedovolili. Chtějí, abych měl zavřená ústa,“ prohlásil Ecclestone, kterého Liberty Media nedávno nazlobila tím, kde se konal tisící závod formule 1. Podle něj fakt, že se uskutečnil v Číně, bylo selhání nového majitele. „Nejsem si jistý, že mají závodnické srdce.“

„Kdybych vedl formuli 1, udělal bych vše pro to, aby se tahle velká cena jela v Silverstone. To je místo, kde proběhl první závod světového šampionátu, a tady by se měl uskutečnit i ten tisící,“ vysvětloval osmaosmdesátiletý Brit na webu eveningexpress.co.uk. „Liberty Media je v F1 krátce. Nepřemýšlí nad tím, kde to všechno začalo. Takový detail jako první velká cena v historii, asi pro ni není důležitý.“

Ecclestone se také rozpovídal o Sebastianu Vettelovi. I když se spolu hodně přátelí, zpochybnil jeho psychiku, když soupeří s Lewisem Hamiltonem. „Sebastian dělá často hloupé chyby, když závodí s Lewisem. Když jedou bok po boku, jako by měl mentální blok,“ narážel Ecclestone na to, jak často se poslední dobou Vettel na trati roztočil. „Určitě ale najde způsob, jak se ze současných problémů dostat,“ dodal Ecclestone.

Reklama