Hlavní obsah

Vylepšení byla nedostatečná, uznalo Ferrari a stále doufá, že sezona není ztracená

Barcelona/Praha

Ferrari přivezlo na nedělní Velkou cenu Španělska nejen vylepšené aerodynamické prvky, ale i nový motor. Vedení týmu tak mělo velká očekávání. Všichni doufali, že už budou Mercedesu konkurovat a vylepší letošní nejlepší výsledek, třetí místo. Avšak nestalo se. Jezdci skončili pod stupni vítězů. „Vylepšení jsou nedostatečná,“ uznal šéf Ferrari Mattia Binotto.

Foto: Profimedia.cz

Vylepšení monopostu Ferrari byla nedostatečná.

Článek

Ani pátý závod letošního šampionátu ve formuli 1 nepřinesl žádnou změnu. Na prvních dvou místech se umístili jezdci Mercedesu a Ferrari na ně opět nestačilo. A to i přesto, že do Španělska přivezlo vylepšené aerodynamické prvky, nový motor a vedení hovořilo o tom, že by mohlo ukončit dominanci svého největšího soupeře.

Jenže nestalo se. Sebastian Vettel dojel čtvrtý, Charles Leclerc byl pátý.  „Přivezli jsme sem nějaká vylepšení a doufali jsme, že se nějakým způsobem dostaneme do boje, ale nebylo tomu tak. Byl to další závod, který skončil daleko za naším očekáváním,“ přiznal šéf týmu Mattia Binotto na webu Motorsport.com.

„Aerodynamické prvky i motor fungovaly a jsme s nimi spokojeni, ale ukázalo se, že je to nedostatečné. Musíme vše zanalyzovat a podívat se na slabiny. Je jen na nás, abychom je pochopili a zapracovali na nich. Může nás to jen posílit,“ dodal s tím, že tým je dobře naladěn a má stále touhu se zlepšit.

„Nadšení neztrácíme. Naše odhodlání uspět je stále silné. Sezona je ještě dlouhá a nevzdáme se,“ prohlásil Binotto. Jeho slova potvrdil Sebastian Vettel. „Byl to pro nás víkend plný zklamání. Doufali jsme, že budeme rychlejší, ale nebylo to tak. Ale nemá smysl se tak brzy dívat na šampionát. Je potřeba to brát závod od závodu,“ řekl čtyřnásobný světový šampion.

Reklama

Související témata: