Hlavní obsah

Tolik dvojitých vítězství není normální, ví šéf Mercedesu a velí k tomu, aby zůstali nohama na zemi

I když je Mercedes v letošní sezoně suverénní a v průběžném pořadí Poháru konstruktérů má náskok na druhé Ferrari sto osmnáct bodů, zůstává vedení týmu nohama na zemi. Šéf stáje Toto Wolff upozorňuje, že se kdykoliv cokoliv může pokazit. „Doubly ani dvojitá pódia nejsou obvyklá, není to normální,“ prohlásil Wolff.

Foto: Profimedia.cz

Toto Wolff

Článek

Mercedes letos získal už pětkrát double, a tak se očekávalo, že pokud jezdci zvládnou kvalifikaci, mohl by šestý slavit i v Monaku. Lewis Hamilton s Valtterim Bottasem skutečně kvalifikaci ovládli. Jenže kvůli předčasné zastávce v boxech se v závodě před Bottase dostal Max Verstappen z Red Bullu a pak ho předjel i Sebastian Vettel z Ferrari.

Díky penalizaci Verstappena se však přece jen alespoň na třetí místo Bottas dostal a Mercedes tak i tady mohl slavit dvě umístění na pódiu, i když to nebyl rekordní šestý double v řadě. „Beru na sebe plnou zodpovědnost, že jsme v Monaku nezískali double,“ prohlásil toto Wolff, šéf týmu na webu f1i.com.

„Myslím, že bychom měli zůstat nohama na zemi. Získat jednou dvakrát dvojité vítězství za sebou se stane, ale třikrát to už není normální,“ vysvětloval sedmačtyřicetiletý Rakušan. „Doubly a ani dvojitá pódia nejsou na nejvyšší úrovni tak obvyklá, není to zcela normální. Z tohoto důvodu očekáváme, že se něco může pokazit,“ dodal s tím, že už nyní v Monaku málem o vítězství přišli, když Verstappen tlačil na Hamiltona.

„Málem jsme o vítězství přišli. Můžeme být rádi, že se jelo zrovna v Monaku, kde se nedá tolik předjíždět. Max se snažil, ale nepovedlo se mu to. Kdyby to bylo někde jinde, tak bychom asi nevyhráli. Musíme se z toho poučit,“ uzavřel Wolff, který se s týmem už připravuje na příští týden, kdy se pojede Velká cena Kanady.

Reklama

Související témata: