Hlavní obsah

Hamilton byl prý v Monaku vzteky bez sebe

PRAHA

Hromy a blesky se prý nesly v rádiové komunikaci mezi Lewisem Hamiltonem a boxem týmu McLaren poté, co byl dvaadvacetiletý pilot v závěru nedělní Velké ceny Monaka upozorněn, aby v závěsu za Fernandem Alonsem neriskoval a bezpečně dojel na druhém místě. Hamilton prý zpomalil až po přímé intervenci šéfa stáje Rona Dennise.

Článek

Podle informací britského deníku The Daily Mail povolily Hamiltonovi po žádosti o bezpečné dojetí na druhém místě nervy a závodní inženýr britského mladíka Phil Prew si vyslechl své. „Lewis dělal vše proto, aby dostal Fernanda pod tlak a dosáhl svého premiérového vítězství. Do rádiové relace nakonec musel vstoupit šéf týmu Dennis a teprve po jeho striktním příkazu se Lewis na druhé pozici zklidnil,“ citoval deník zdroj z týmu McLaren.

O tom, že byl Hamilton ze závěru závodu v Monte Carlu pěkně rozladěný, svědčily i záběry z cílového prostoru. Oba jezdci McLarenu si jen chladně pogratulovali, bouřlivé oslavy skvělého výsledku se nekonaly. „Lewis byl pěkně naštvaný. Když mu řekli, aby to bral v pohodě, tak jen zalapal po dechu,“ píše The Daily Mail.

Na postup McLarenu si chce posvítit Mezinárodní automobilová federace FIA, která v pondělí začala vyšetřovat, zda tým neporušil zákaz týmové režie, jenž platí od roku 2002. Pokud by byla McLarenu prokázána vina, měli by Alonso i Hamilton přijít o body, které v závodě získali. Vzhledem ke špatným možnostem předjíždění v Monte Carlu se ale obecně očekává, že by FIA situaci řešila pokutou.

Dennis porušení článku 151c Mezinárodního sportovního kodexu popírá. „Neřekli jsme pilotům, kdo má vyhrát. Jen jsme volili takovou taktiku, abychom udrželi pozice ve skvěle rozjetém závodě,“ reagoval šéf stáje.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace