Hlavní obsah

Šéfmechanik Ferrari nabízel tajné informace i Hondě

SILVERSTONE

Do špionážní aféry mezi týmy Ferrari a McLaren se mohla zaplést také Honda. Jak uvádí na své internetové stránce odborný magazín auto, motor und sport, nabízel šéfmechanik italské stáje Nigel Stepney tajné informace o Ferrari také představitelům Hondy, ti však materiály údajně odmítli.

Článek

Podle magazínu se začátkem června sešli Stepney a jeho komplic na straně McLarenu Nigel Coughlan se zástupcem Hondy, jemuž ukázali vzorky z oněch 700 dokumetů. Nevzal si je však muž z Hondy ani technický ředitel McLarenu Jonathan Neale, jemuž Coughlan o možnosti získat tajné informace od konkurence říkal. Neale prý Coughlana nabádal, aby materiály zničil, čímž v podstatě svou stáj očistil od podezření, že využívala tajných informací od rivala ve svůj prospěch.

Kauzou se nyní zabývá nejen Mezinárodní automobilová federace (FIA), kterou k prošetření vyzval "postižený" tým McLaren, ale na popud Ferrari také italská policie.

Ta ve čtvrtek podle listu La Stampa poprvé vyslechla Stepneyho, jenž se vrátil domů do Modeny z dovolené na Filipínách. Výslech trval tři hodiny a britský mechanik se pokusí prokázat svou nevinu. Stepneyho už tento týden Ferrari propustilo, vedení McLarenu svého inženýra Coughlana zatím pouze postavilo mimo službu.

Reklama

Související témata: