Hlavní obsah

Stáj Ferrari pěje chválu na své piloty

PRAHA

Třetí vítězství Kimiho Räikkönena v sezóně a povedená stíhací jízda Felipeho Massy po startu z boxů nadchly při nedělní Velké ceně Británie v Silverstonu vedení stáje Ferrari. Italský tým sice neubral z náskoku McLarenu v Poháru konstruktérů, Räikkönen ale v jezdeckém šampionátu odmazal část manka na Lewise Hamiltona, na nějž momentálně ztrácí osmnáct bodů.

Článek

Räikkönen vystoupil na nejvyšší stupínek pouhý týden po svém triumfu ve Velké ceně Francie a se třemi výhrami na kontě je letos co do počtu vítězství zatím nejúspěšnějším jezdcem. „Kimi zajížděl skvělá kola. Občas jsem měl pocit, že sleduji Michaela Schumachera,“ vzdal hold finskému pilotovi prezident Ferrari Luca Montezemolo. Nadšení sdílel i šéf stáje Jean Todt. „Kimi byl jednoduše grandiózní. Od prvního do posledního kola,“ nešetřil chválou týmový boss.

Mírné zklamání přinesl jen zpackaný start Felipeho Massy, jemuž při čekání na zahájení závodu zhasl motor, a Brazilec musel na okruh vyrážet z boxové uličky. „Takové chyby by se neměly stávat. Po výkonech, které jsme předváděli během celého víkendu, bychom měli slavit další double,“ zalitoval sportovní ředitel Ferrari Stefano Domenicali.

Massa každopádně vymáčkl ze svého vozu maximum a dojel si pro páté místo, když vedle nejlepší trojice nepokořil jen Roberta Kubicu z BMW. „Felipe jel skvěle. Nebál se rizika a předjížděl jednoho soupeře za druhým,“ líčil Montezemolo. „Předvedl mimořádný výkon. Když vezmete v úvahu, že startoval z boxů, tak páté místo je skutečně impozantní,“ dodal Todt.

Reklama

Související témata: