Hlavní obsah

Tým Racing Point se od příští sezony přejmenuje na Aston Martin

Milton Keynes/Praha

Tým Racing Point se od příští sezony přejmenuje na Aston Martin. Majitel Racing Pointu Lawrence Stroll totiž u slavného výrobce vozů odkoupil podíl za 182 milionů liber (přibližně 5,4 miliardy korun). Britská automobilka ve formuli 1 působila již v minulosti v letech 1959 a 1960.

Foto: Sport.cz

Tým Racing Point se přejmenuje na Aston Martin.

Článek

Aston Martin se vrací do formule 1. Britská automobilka sice v současné době v F1 sponzoruje Red Bull, avšak po letošní sezoně s ním partnerství ukončí a od té příští v ní bude působit jako tovární tým. Majitel Racing Pointu Lawrence Stroll totiž v Aston Martinu získal 16,7 procenta akcií za 182 milionů liber a tým se tak od příští sezony přejmenuje.

„Jsem rád, že jsme se dohodli s představenstvem a hlavními akcionáři na této významné dlouhodobé investici,“ pochvaloval si kanadský miliardář Stroll v tiskovém prohlášení. Jeho talentovaný syn Lance spolu s Mexičanem Sergiem Pérezem tvoří jezdeckou sestavu u Racing Pointu.

Racing Point vznikl koupí týmu Force India. Ten měl v polovině sezony 2018 finanční problémy a svou koupí ho tehdy zachránil právě Lawrence Stroll, který stáj nechal přejmenovat. Racing Point se v loňském roce v Poháru konstruktérů umístil na sedmém místě s třiasedmdesáti body. O nejlepší výsledek v sezoně se postaral Stroll, když dojel čtvrtý ve Velké ceně Německa.

Aston Martin jako tovární tým působil ve formuli 1 již v minulosti. Jeho vůz se v letech 1959 až 1960 zúčastnil pěti závodů. Jeho nejlepším výsledkem byly dvě šestá místa. Těch tehdy dosáhl ve Velké ceně Británie a poté v Portugalsku Roy Salvadori. Letošní monopost ještě pod názvem Racing Point tým představí v polovině příštího měsíce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články