Hlavní obsah

Monopost Williamsu už kroužil po trati, fanoušky zaujal novým zbarvením

Loni se jim nepodařilo stihnout začátek předsezonních testů, letos už Williams nejen nový monopost představil, ale dokonce ho vyzkoušel i na trati. Auto FW43 zaujalo lakováním, kdy k tradiční bílé a modré barvě přibyla červená. Britský tým si pochvaluje, že zatím vše šlape a doufá, že s novým vozem už nebude figurovat na posledních místech.

Foto: Sport.cz

Williams představil nový monopost.

Článek

Fanoušci slavného Williamsu mohou být spokojení. Zatímco loni tým nestihl začátek předsezonních testů, protože vůz ještě nebyl hotový, letos ho už dokonce mohli vidět i na trati. Stáj se nejprve na internetu pochlubila prezentací a fotografiemi nového monopostu a poté na sociálních sítích uveřejnila snímky, jak auto krouží po okruhu v Barceloně.

Monopost zaujal novým lakováním. K tradiční bílé a modré přibyla červená barva. O vylepšení posledního místa v loňském Poháru konstruktérů se pokusí George Russell se svým novým kolegou Nicholasem Latifim, který je nováčkem ve formuli 1. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan loni působil ve formuli 2.

Britský tým získal minulou sezonu pouze jeden bod a v Poháru konstruktérů tak byl na posledním místě. Teď všichni v čele s šéfkou Claire Williamsovou doufají, že dojde ke zlepšení. „Všichni jsme odhodlaní znovu vybudovat Williams, který je konkurenceschopný,“ uvedla Willaimsová na webu The Telegraph.

Podle šéfky tým strávil hodně času řešením slabých stránek loňského monopostu a poté zajistil správné lidi, struktury, procedury a zdroje, aby vytvořil auto, které bude moci soupeřit s ostatními. „Tato sezona bude o pokrocích. Všichni budeme pokračovat v boji, dokud se nevrátíme tam, kde chceme znovu být,“ dodala Williamsová.

Reklama