Hlavní obsah

Kvůli koronaviru byl pozastaven prodej lístků na GP Bahrajnu F1

Pořadatelé Velké ceny Bahrajnu formule 1 kvůli obavám z šíření nákazy koronavirem pozastavili prodej vstupenek. Nyní budou jednat o tom, kolik na okruh v Sáchiru pustí diváků. Druhý závod nové sezony mistrovství světa je na programu 22. března. Šampionát odstartuje příští týden v Austrálii.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

"Na základě toho, jak případně omezíme kapacitu, buď znovu rozjedeme prodej lístků, nebo začneme řešit vracení peněz za už prodané vstupenky," uvedl mluvčí okruhu. Podle agentury Reuters nechtěl spekulovat, jestli existuje možnost, že by se závod jel bez diváků.

Minulý rok během třídenního programu na okruh v Sáchiru, který byl do kalendáře mistrovství světa přidán v roce 2004, dorazilo rekordních 97 tisíc fanoušků. Z toho 34 tisíc navštívilo nedělní závod pod umělým osvětlením. Koronavirem se zatím ve státech Perského zálivu nakazilo asi 2500 lidí především v Íránu, kde na nemoc zemřelo 77 lidí.

Formule 1 už kvůli novému typu koronaviru musela odložit Velkou cenu Číny, protože v této asijské zemi loni v prosinci nákaza propukla. Vedení šampionátu nicméně stále doufá, že pro závod, který se měl původně uskutečnit 19. dubna, najde náhradní termín.

Reklama

Související témata: