Hlavní obsah

McLaren se kvůli pozitivnímu testu člena týmu na koronavirus odhlásil z Velké ceny Austrálie F1

McLaren se nezúčastní úvodní Velké ceny Austrálie světového šampionátu formule 1. Britský tým se tak rozhodl učinit poté, co testy potvrdily, že jeden z jeho členů je nakažený. „McLaren po pozitivním testu člena odstupuje z australského závodu formule 1. Člen týmu byl testován a izolován a nyní bude léčen místními zdravotníky,“ upřesňuje v prohlášení McLaren. Zahajovacímu závodu mistrovství světa v Melbourne tak hrozí zrušení.

Foto: Sport.cz

McLaren se kvůli pozitivnímu testu člena týmu na koronavirus odhlásil z Velké ceny Austrálie formule 1.

Článek

Bude úvodní závod světového šampionátu formule 1 tuto neděli v Austrálii, nebo bude také zrušen? Otázka, kterou teď budou v Melbourne řešit. Vedení formule 1 a pořadatelé velké ceny dosud o ničem takovém neuvažovali, avšak teď se změnila situace. U týmu McLaren a Haas se několika členům udělalo špatně a museli do karantény.

Testy pak odhalily, že mechanik McLarenu je nakažený, u Haasu byly výsledky v pořádku. McLaren na to okamžitě zareagoval a rozhodl se nenastoupit do závodu. „McLaren potvrzuje, že po pozitivním testu člena odstupuje z Velké ceny Austrálie,“ uvedl britský tým ve svém prohlášení.

„Člen týmu byl testován a izolován, jakmile se u něj začaly objevovat příznaky a nyní bude léčen místními zdravotníky. Na tuto možnost jsme se připravovali a naši zaměstnanci vstoupí do karantény. Tým spolupracuje s příslušnými úřady, aby jim pomohl při jejich vyšetřování a analýze.“ stojí v oznámení dál.

Tým o svém úmyslu informoval Mezinárodní automobilovou federaci FIA a všichni teď čekají, co se bude dít. Již dříve se Lewis Hamilton a Kimi Räikkönen vyjádřili, že nechápou, že se závod má konat. Sportovní ředitel formule 1 Ross Brawn pak nedávno uvedl, že pokud by nějaký tým nemohl nastoupit, zvažovali by zrušení závodu. Jak se rozhodne, by mělo být oznámeno v nejbližší době, neboť Velká cena Austrálie má začít pátečními tréninky, závod startuje v neděli v 6:10 SEČ.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace