Hlavní obsah

McLaren jako první stáj F1 snížil zaměstnancům platy

Londýn/Praha

McLaren jako první stáj formule 1 poslal zaměstnance na dovolenou a na tři měsíce snížil platy vedení i oběma jezdcům Landu Norrisovi a Carlosi Sainzovi. Britský tým tak učinil v rámci úsporných opatření poté, co začátek nové sezony na neurčito odložila pandemie koronaviru.

Foto: Sport.cz

McLaren poslal zaměstnance na dovolenou

Článek

"Jde o krátkodobou ochranu pracovních míst, aby se naši zaměstnanci mohli po uklidnění situace vrátit k práci na plný úvazek," citovala agentura Reuters mluvčího McLarenu. Podle něj se povinné volno netýká asi 150 zaměstnanců, kteří se podílí na výrobě plicních ventilátorů pro britské nemocnice bojující s nákazou COVID-19.

Ani oni se však úsporným opatřením nevyhnou a budou pracovat za snížený plat. S podobným opatřením souhlasili i oba jezdci, dvacetiletý Norris a pětadvacetiletý Španěl Sainz. O kolik budou pilotům a zaměstnancům platy sníženy, vedení McLarenu neupřesnilo.

Nová sezona formule 1 měla odstartovat v polovině března, ale úvodní závod v Austrálii byl stejně jako Velká cena Monaka zrušen. Dalších šest závodů bylo odloženo a zatím není jisté, kdy ročník odstartuje. Podle provizorního kalendáře je nejbližším závodem na programu Velká cena Kanada 14. června.

Reklama

Související témata: