Hlavní obsah

Jezdci budou mít problémy s krkem, varuje Sainz

Jezdci formule 1 tráví čas během přerušení sezony různě. Daniel Ricciardo jezdí s traktorem, Valtteri Bottas vaří a Kimi Räikkönen baletí s dcerou. Všichni ale také cvičí, aby byli v kondici, až se světový šampionát rozjede. Bude to ale stačit? Jejich kolega Carlos Sainz varuje, že po tak dlouhé pauze budou mít jezdci po úvodních závodech problémy s krkem.

Foto: Sport.cz

Carlos Sainz.

Článek

Důležité podle něj také bude, na kterém okruhu se sezona rozjede. Zatím to vypadá, že by měla odstartovat začátkem července v Rakousku za zavřenými dveřmi. Tato trať by podle Carlose Sainze nemusela jezdce tolik odrovnat jako třeba ta v Maďarsku. „Ovlivní nás to hodně, hlavně krk,“ uvedl jezdec McLarenu na webu motorsport.com.

„Nezáleží na tom, jak tvrdě doma trénujete, protože je nemožné dosáhnout přetížení, které zažijete v monopostu formule 1. Okruh, který vyberou pro úvodní závod, bude mít vliv na to, jak moc budou jezdci trpět po těch všech měsících bez jízd a tréninků krčního svalstva. Bude to velice náročné,“ upozorňuje španělský jezdec.

Jak to tedy vidí s případným startem v Rakousku? „Není to jeden z těch nejnáročnějších okruhů, ale v rychlých zatáčkách budeme trpět. Kdyby ale byl úvodní závod v Maďarsku nebo Singapuru, tak vás můžu ujistit, že mnoho jezdců by v cíli závodu mělo blízko ke kolapsu,“ varoval Sainz.

Nikdo si podle něj nedokáže představit, čemu jsou jezdci vystaveni. „Lidé si nedokážou představit, jakému stresu je tělo během závodu vystaveno. Jediný způsob, jak být v kondici pro řízení auta formule 1, je řídit ho,“ dodal Sainz, který v loňském šampionátu obsadil šesté místo.

Reklama