Hlavní obsah

Za BMW budou dál jezdit Heidfeld a Kubica, Alonso nepřijde

Vedení stáje formule 1 BMW-Sauber v pondělí potvrdilo, že i v příštím roce budou řídit její vozy Němec Nick Heidfeld a Polák Robert Kubica. Jako testovací jezdec jim bude pomáhat Rakušan Christian Klien.

Článek

Stáj tak definitivně ukončila spekulace o možném angažování bývalého dvojnásobného mistra světa Španěla Fernanda Alonsa. "Máme v Nickovi a Robertovi silný jezdecký pár a Christian je zkušeným testovacím pilotem. Jsme přesvědčeni, že s nimi také ve čtvrtém roce dosáhneme našich ambiciózních cílů," prohlásil ředitel Mario Theissen.

V minulých týdnech se snášela kritika na Heidfelda a dny jednatřicetiletého jezdce u BMW se zdály být sečteny. Možnost angažovat Alonsa vzala za své již po Španělově triumfu v Singapuru, kdy se vyjádřil pro setrvání u Renaultu.

Pozice třiadvacetiletého Kubici v týmu je silná. Letos vyhrál v Kanadě svou premiérovou Velkou cenu a na chvíli se dostal do čela MS. Zatím má na kontě 64 bodů a je třetí, Heidfeldovi patří s 56 body páté místo. Poprvé v historii tak může stáj až do konce sezóny bojovat o Pohár konstruktérů.

Reklama

Související témata: