Hlavní obsah

Vedení F1 zkoumá možnost závodit i tam, kde se letos nemělo

Vedení formule 1 ve snaze zachránit sezonu mistrovství světa jedná i s pořadateli, na jejichž okruzích se v tomto roce závodit nemělo. Podle šéfa seriálu Chase Careyho se stále pracuje na nouzovém kalendáři, který by měly do září tvořit výhradně evropské závody bez přítomnosti diváků. Stále se počítá se startem šampionátu 5. července v Rakousku a dalším závodem ve Spielbergu o týden později.

Foto: Sport.cz

Vedení formule 1 vymýšlí, jak zachránit sezonu.

Článek

"V zásadě čelíme dvěma velkým výzvám. Najít místa, kde je vůbec možné závodit, a pak vymyslet, jak tam dostaneme lidi a materiál," řekl Carey na čtvrteční telekonferenci. "Jsme v pokročilém stadiu plánování dalších závodů v Evropě do brzkého září. Od počátku neúnavně pracujeme na náhradním kalendáři a stále víc věříme, že nějaký program postavíme na nohy," dodal.

Uvedl, že F1 je v kontaktu se všemi možnými partnery a s příslušnými úřady v různých zemích. "Vyslali jsme signály i k tratím, s kterými se v programu pro rok 2020 nepočítalo, protože chceme obsáhnout všechny naše možnosti," konstatoval. Spekuluje se například o návratu Hockenheimu.

Po evropské části je pak v plánu přesun seriálu do Asie, Ameriky a Arábie. "Poslední dva závody se uskuteční v Bahrajnu a Abú Zabí, to bude prosincové finále," řekl Carey.

Uvědomuje si ale, že situace s pandemií koronaviru je stále nevyzpytatelná, a zopakoval, že se musí počítat i s možností, že MS vůbec nezačne. "Koronavirus bude nadále ovlivňovat život. Proto jsme v rámci rozsáhlého plánování připraveni na všechno, včetně nepravděpodobné možnosti, že mistrovství světa zrušíme," přiznal Carey.

Reklama

Související témata: