Hlavní obsah

Virtuální GP Španělska vyhrál Russell, gólman Courtois porazil Schumachera

Aktualizováno

Britský pilot George Russell z Williamsu vyhrál po velkém souboji s Charlesem Leclercem virtuální Velkou cenu Španělska formule 1. Monacký jezdec Leclerc z Ferrari v závěru závodu na 33 kol doplatil na třísekundovou penalizaci. Třetí na simulátoru skončil Esteban Gutiérrez, čtvrtý byl vítěz předchozího online závodu v Brazílii Alexander Albon.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Virtuální GP Španělska vyhrál Russel, neztratil se ani gólman CourtoisVideo: sntv

 
Článek

Leclerc dva z předchozích závodů ovládl, v tom minulém rovněž útočil na vítězství, ale po penalizaci klesl až na třetí místo. V Barceloně nestačil na dvaadvacetiletého Russella, který byl v Brazílii druhý a tentokrát startoval z první pozice.

Závodu s herním volantem se zúčastnily i fotbalové hvězdy Thibaut Courtois a Sergio Agüero. Oba dojeli v druhé polovině dvacetičlenného pole, brankář Realu Madrid Courtois však na 12. místě dokázal porazit například Davida Schumachera, syna bývalého pilota F1 Ralfa Schumachera a synovce legendárního Michaela.

Španělská Grand Prix byla pátým dílem seriálu, který fanouškům F1 zpestřuje současnou pauzu, způsobenou pandemií koronaviru. Závody se konají v termínech, kdy se podle původního kalendáře mělo jet i ve skutečnosti, a to pokud možno na stejné trati.

Letošní sezona formule 1 ještě kvůli šíření covidu-19 nezačala, úvodních deset závodů už bylo zrušeno nebo odloženo. Pojede se nejdříve 5. července bez diváků v Rakousku.

Reklama

Související témata: