Hlavní obsah

Doufáme, že se ti bude líbit! Ferrari poslalo svému bývalému pilotovi krásný dárek

Kimi Räikkönen obdržel od stáje Ferrari darem formuli SF71H, se kterou předloni v Austinu slavil své dosud poslední vítězství v mistrovství světa. Triumf to byl tehdy v říjnu mimořádný, protože jím finský pilot ukončil téměř šestileté čekání na vítězství.

Foto: Sport.cz

Kimi Räikkönen přivítal nový přírůstek ve svém garáži.

Článek

Od jeho předchozího úspěchu v Austrálii, který slavil před návratem do Ferrari ještě s týmem Lotus, uplynulo 2044 dnů a 113 závodů. Bylo to Räikkönenovo 21. vítězství v kariéře a první ve ferrari od roku 2009.

Předstihl jím také krajana Miku Häkkinena, který v kariéře vyhrál dvacet závodů. Po Velké ceně USA reprezentoval Räikkönen italskou stáj už jen ve třech zbylých závodech sezony a v té další už hájil barvy Alfy Romeo. Za tým z Maranella celkem během dvou angažmá nastoupil do 151 Grand Prix a v roce 2007 pro něj získal titul mistra světa.

"Doufáme, že se ti bude líbit, Kimi," vzkázal tým Ferrari na instagramu čtyřicetiletému Seveřanovi. Räikkönen na oplátku vyslovil Scuderii poděkování a vystavil fotografie, na kterých asistuje při vykládání speciálního daru z přepravního vozu. Na krátkém videu také zachytil pětiletého syna Robina v kokpitu rudého monopostu. Pro formuli vybral speciální místo v garáži, ve které má uskladněnou sbírku motokrosových strojů.

Reklama

Související témata: