Hlavní obsah

Okruh pro F1 v Singapuru projde změnami

Okruh Marina Bay v Singapuru, na němž se loni poprvé jela Velká cena formule jedna, projde pro letošní Grand Prix změnami. Ty by měly v závodě pod umělým osvětlením umožnit lepší předjíždění, které piloti postrádali.

Článek

K úpravám dojde ve třech zatáčkách, navíc by měl být na jiných třech místech trati vylepšen povrch. Změny se budou týkat také nájezdu do boxů a jedné z únikových zón. "I když okruh i celý závod překonaly očekávání celého světa, víme o věcech, které můžeme zlepšit," uvedl v tiskovém prohlášení ředitel trati Michael McDonough.

Singapurská Grand Prix vyvolala nadšení v řadách fanoušků i některých účastníků včetně šéfa F1 Bernieho Ecclestonea, jiní jezdci ovšem kritizovali málo prostoru k předjíždění. Prezident Ferrari Luca di Montezemolo dokonce označil tuto Velkou cenu za cirkus, k čemuž přispěl zmatečný průběh závodu.

Ten vyhrál z patnáctého místa na startu Španěl Fernando Alonso poté, co kvůli porušení pravidel při přítomnosti zpomalovacího vozu na trati dostalo několik jezdců před ním penalizaci.

Reklama