Hlavní obsah

Hamilton je podle Coultharda novodobý Schumacher

PRAHA

Měřítkem pro všechny ostatní piloty je v současné formuli 1 Lewis Hamilton. Je o tom alespoň přesvědčen dnes již bývalý jezdec královské třídy David Coulthard, podle nějž snese nejmladší světový šampión v historii F1 srovnání s legendárním Michaelem Schumacherem, který během své bohaté kariéry nasbíral sedm mistrovských titulů.

Článek

„Lewis se za pouhé dva roky vyšvihl do extratřídy formule 1. A bylo vlastně dobře, že mu při premiérové sezóně utekl titul mezi prsty, protože z následujícího roku udělal speciální podívanou,“ nechal se slyšet sedmatřicetiletý veterán, který se loni v barvách stáje Red Bull rozloučil po patnácti sezónách s kariérou.

Podle Coultharda má Hamilton v současné formuli 1 výjimečné postavení. „On je tvůrce, který se na nikoho neohlíží. Dokáže udržet sebekontrolu, je jako novodobý Michael Schumacher. Je měřítkem pro všechny ostatní piloty,“ soudí skotský pilot.

Coulthard současně upozornil na tým Force India, který bude v letošní sezóně používat motory, převodovky a systém KERS (rekuperace kinetické energie) od mistrovského McLarenu. „Stáj Force India bude senzací sezóny,“ prorokuje vítěz třinácti Velkých cen.

Na Hamiltonův sportovní vývoj dohlížel již od třinácti let Ron Dennis, v letech 1981-2008 šéf formulové stáje McLaren. Do prestižního seriálu první pilot tmavé pleti F1 v historii vlétl v roce 2007 a hned v první sezóně útočil na mistrovský titul, nakonec ale skončil o jediný bod za Kimim Räikkönenem z Ferrari. Dočkal se o rok později, kdy pro změnu o jediný bod vyfoukl celkový triumf dalšímu jezdci z Maranella Felipemu Massovi.

Reklama

Související témata: