Hlavní obsah

Chceme jim pomoci se více prosadit, říká šéf Ferrari o projektu s FIA, v němž podporují mladé jezdkyně

Maranello/Praha

Mezinárodní automobilová federace FIA se rozhodla, že bude více podporovat talentované jezdkyně. Na projektu bude spolupracovat s italským týmem Ferrari, v jehož akademii se kandidátky budou připravovat na kariéru závodnice. „Nastal čas rozšířit pole působnosti,“ prohlásil Mattia Binotto, šéf Ferrari.

Foto: Sport.cz

FIA s Ferrari bude vyhledávat talentované jezdkyně.

Článek

Loni po sezoně vedení Ferrari prohlásilo, že začíná uvažovat, že by do své jezdecké akademie angažovalo nějakou ženu. Teď tento nápad dostává konkrétní rysy a u slavného týmu se budou moci zdokonalovat dvě talentované juniorky. Mezinárodní automobilová federace FIA totiž teď přišla s projektem, který má název FIA Girls on Track -  Rising Stars, a na němž budou spolupracovat právě s italským týmem.

Cílem projektu je najít nejlepší dvanáctileté až šestnáctileté jezdkyně z celého světa a pomoci jim v budování jejich závodní kariéry. Do programu bylo nyní nominováno dvacet závodnic z pěti kontinentů. Ty se na podzim sejdou ve Francii v závodní škole a dvanáct z nich se pak bude moci zúčastnit soustředění. Po něm budou vybrány dvě, které budou ještě letos navštěvovat jezdeckou akademii Ferrari a na příští sezonu získají možnost závodit ve formuli 4.

„Jsme velmi nadšení, že můžeme spolu s FIA pracovat na tomto projektu,“ uvedl Mattia Binotto, šéf Ferrari, na webu speedcafe.com. „Myslíme, že je správné pomáhat mladým lidem a rozvíjet jejich talent. Akademie funguje už více než deset let. Jejím cílem je nejen vybrat nejlepší jezdce, ale také jim pomáhat s kulturním, technickým a etnickým vzděláním,“ vysvětloval Binotto dál.

„S ohledem na to jsme se rozhodli vyvinout další úsilí, abychom mohli podporovat mladé závodnice. Teď nastal čas rozšířit pole působnosti. Proto jsme zareagovali na iniciativu FIA a doufáme, že jezdkyním pomůžeme se ještě více prosadit v motorsportu. Třeba se to nějaké podaří a zúčastní světového šampionátu formule 1,“ dodal Binotto.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint