Hlavní obsah

Hamiltonův otec vyzval formuli 1 ke společnému pokleknutí

Praha

Otec britského pilota Lewise Hamiltona vyzval zástupce formule 1, aby při zahájení sezony zaujali společný postoj proti rasismu. Úřadující šampion se podle informací médií chystá před úvodní Velkou cenou v Rakousku pokleknout a podpořit tak hnutí Black Lives Matter, bojující proti rasové diskriminaci.

Foto: Pedersen Britta, ČTK

Šestinásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton

Článek

"Formule 1 má odpovědnost pokleknout," řekl Anthony Hamilton pro portál GPFans.com. "Nemělo by jít jen o Lewise, mělo by jít o celou formuli 1," dodal otec hvězdy stáje Mercedes. Hamilton v uplynulých týdnech opakovaně vyzval světové politiky k posílení boje s rasismem a kritizoval formuli kvůli dominanci bělochů v seriálu.

Anthony Hamilton je na synův postoj pyšný. "Řekl bych, že se stal ikonickým vzorem tím, že říká, co si myslí. Jen mě překvapuje, že se nikdo jiný neozval nebo něco neudělal už dřív," dodal Hamiltonův otec.

Formule 1, která v Rakousku chystá na 5. července opožděný start sezony, plánuje před zahájením závodů vzdát hold obětem pandemie koronaviru a zdravotníkům i všem lidem bojujícím v první linii proti nemoci. Boj proti rasismu se nyní může stát dalším motivem seriálu.

Reklama