Hlavní obsah

Leclerc provezl před testy nové Ferrari ulicemi Maranella

Pilot stáje formule 1 Ferrari Charles Leclerc dnes vyrazil s novým soutěžním vozem do ulic Maranella. Domovským městem italského týmu projel s aktuálním modelem SF1000 cestu z firemní továrny na soukromou testovací trať ve Fioranu. Tam společně s týmovým kolegou Sebastianem Vettelem absolvuje první testovací jízdy po koronavirové pauze, to už ale s vozem z roku 2018.

Foto: Sport.cz

Pilot stáje formule 1 Ferrari Charles Leclerc vyrazil s novým soutěžním vozem do ulic Maranella.

Článek

"Dobré ráno, Maranello. Mrzí mě, pokud jsem vás dnes ráno vzbudil, ale musel jsem do práce," uvedl Leclerc na twitteru poté, co 110 dní od posledního oficiálního testování v Barceloně znovu řídil nejnovější monopost. Na sociálních sítích umístil snímek zachycující průjezd branou továrny, ze které v roce 1947 zakladatel týmu Enzo Ferrari vyjel s prvním sportovním vozem se vzpínajícím se koněm ve znaku.

"Normálně nejsem žádné ranní ptáče a asi jsem i některé lidi vytrhl ze spánku, ale dneska pro to byl dobrý důvod. Být zpátky v kokpitu, to je jako vrátit se domů," doplnil dvaadvacetiletý jezdec.

Ferrari takto symbolicky zahájilo přípravu na odložený start sezony, která začne o prvním červencovém víkendu ve Spielbergu. Už v minulém týdnu usedl v Silverstonu za volant Mercedesu světový šampion Lewis Hamilton, první testovací jízdy už mají za sebou i týmy Renault či Racing Point.

Reklama

Související témata: