Hlavní obsah

Nakadžima z Williamsu předvedl na testech v Jerezu nejrychlejší čas

JEREZ/PRAHA

Japonský pilot Kazuki Nakadžima dokázal ve čtvrtek se svým Williamsem na testovacím okruhu ve španělském Jerezu překonat dva dny starý rekord Jensona Buttona z Brawn GP. Nejrychlejší kolo Nakadžimy pokořilo výkon Buttona o 350 tisícin vteřiny.

Článek

Do startu nového ročníku mistrovství světa ve formuli 1 zbývá osm dní a po výrazných úspěších nové stáje Brawn o sobě dává vědět i Williams. Nakadžima s vozem pro sezónu 2009 FW31 pokořil nejrychlejší čas testovacích vozů pro nadcházející sezónu. Ten držel dva dny britský pilot Jenson Button právě z Brawnu.

„Kazuki předvedl spolehlivý výkon. Přesně takový, jaký bude potřeba i v Melbourne,“ těšilo technického ředitele stáje Sama Michaela, který podotkl, že vůz FW31 má za sebou za poslední dva měsíce naježděno přes osm tisíc kilometrů. „Vůz se zdá být spolehlivý,“ dodal Michael.

Kromě Williamsu se snažil do finálové podoby vyladit na okruhu v Jerezu i McLaren. Poslední testy absolvovala pouze týmová dvojka Heikki Kovalainen. Za novým rekordem japonského pilota zaostal Fin téměř o půl vteřiny. Absolutní rekord trati drží z roku 2004 Michael Schumacher.

Reklama