Hlavní obsah

Český formulový jezdec Ptáček se stal členem akademie Sauberu

Sedmnáctiletý formulový jezdec Petr Ptáček se stal součástí juniorské akademie Sauberu. Český talent bude i nadále startovat v seriálu Renault Eurocup, bude ale mít k dispozici zázemí týmu formule 1 Alfa Romeo Racing.

Foto: Sport.cz

Talentovaný formulový jezdec Petr Ptáček.

Článek

"Jsem nadšený, že tým Sauber Motorsport ve mně rozpoznal potenciál a chce investovat do mé budoucnosti. Připojit se k programu rozvoje jezdců, který provozuje organizace s více než 25 lety zkušeností ve formuli 1, je obrovský moment v mé kariéře," uvedl Ptáček v tiskové zprávě.

"Pokud se chcete v motoristickém sportu dostat na vrchol, potřebujete správné vedení a podporu," uvedl Ptáček. Věří, že mu Sauber pomůže splnit sen o startu v seriálu F1.

"To je můj cíl od prvního okamžiku, kdy jsem začal jezdit na motokárách. Každý den jsem na tom tvrdě pracoval a díky tomu, že jsem se dostal do akademie Sauberu, jsem odhodlaný ještě víc maximalizovat svůj potenciál. Je to pro mě začátek vzrušující cesty," řekl.

Ptáček startoval v roce 2018 v italském šampionátu formule 4, obsadil v něm celkově páté místo a stal se nejlepším nováčkem. O rok později se v Evropském poháru formule Renault dvakrát prosadil na stupně vítězů a v konečném hodnocení byl osmý. Letos formulový šampionát ještě nezačal, Ptáček ale na začátku roku startoval v seriálu Toyota Racing na Novém Zélandu, kde skončil pátý.

"Investice do mladých talentů byla vždy součástí závodní filozofie týmu Sauber Motorsport a věříme, že Petr dokonale zapadá do našeho profilu jezdce," uvedl šéf týmu Frédéric Vasseur, který vede i stáj Alfa Romeo Racing ve formuli 1. "Petr již prokázal svůj talent a doufáme, že když mu nabídneme nástroje, vzdělání a zdroje, které naše akademie má, pomůžeme mu uspět na cestě do F1," dodal Vasseur.

Reklama

Související témata: