Hlavní obsah

Vettel za Red Bull jezdit nebude, stáj možnost návratu odmítla

Vedení stáje Red Bull odmítlo možnost, že by pro příští sezonu formule 1 angažovalo čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela. Reagovalo tak na prohlášení německého pilota, který by podle vlastních slov s působením v rakouském týmu souhlasil.

Foto: Sport.cz

Vedení stáje Red Bull odmítlo možnost, že by pro příští sezonu formule 1 angažovalo Sebastiana Vettel

Článek

Vettelovi skončí po tomto ročníku smlouva s Ferrari a třiatřicetiletý jezdec už v květnu oznámil, že poté z italské stáje odejde. Německý pilot je pro nadcházející sezonu stále bez místa a nedávno prohlásil, že by se nebránil návratu do Red Bullu, s kterým v letech 2010 až 2013 ovládl šampionát.

Šéf Red Bullu Christian Horner však něco takového odmítl. "Se Sebem jsme prožili skvělé časy a už navždy budou součástí historie naší stáje." uvedl funkcionář. "Nečekali jsme, že bude k dispozici, a navíc věříme našim stávajícím jezdcům. V Maxovi (Verstappenovi) a Alexovi (Albonovi) máme velmi dobrou a perspektivní dvojici," dodal.

"Takže musím říct jasné: Ne. A myslím, že Sebastian si toho je vědom," přidal Horner. Vettelova budoucnost ve formuli je tak velmi nejistá. "Je to velmi nezvyklé, aby byl čtyřnásobný šampion touhle dobou bez smlouvy pro nový ročník. Myslím, že má dvě možnosti: Racing Point, nebo být rok mimo a zkusit to potom," uvedl Horner.

Racing Point ale Vettelův příchod také vyloučil. "Lichotí nám, že si všichni myslí, že by za nás měl závodit čtyřnásobný mistr světa. Možná je to i proto, že letos máme rychlé auto, ale máme dlouhodobé smlouvy s oběma našimi jezdci, takže nemáme místo," prohlásil šéf stáje Otmar Szafnauer.

Jezdci Racing Pointu jsou syn majitele týmu Lance Stroll a Sergio Pérez, který loni v srpnu podepsal tříletý kontrakt.

Reklama

Související témata: