Hlavní obsah

Ferrari chce nastartovat obrat k lepšímu s pomocí nového oddělení

Ferrari zareagovalo na nevydařené tři úvodní závody nové sezony formule 1 změnami v technické sekci, které by měly přinést efektivnější práci a rychlejší pokrok. V týmu vznikne oddělení pro výkonnostní vývoj, které povede Enrico Cardile. Italská stáj chce co nejdříve vylepšit své postavení v Poháru konstruktérů, dvojici Sebastian Vettel, Charles Leclerc zatím patří až páté místo.

Foto: LEONHARD FOEGER, ČTK/AP

Vůz Němce Sebastiana Vettela v depu před Velkou cenou Štýrska.

Článek

Podle prohlášení Ferrari zůstanou další technická oddělení beze změny. Tým starající se o vývoj motoru dál povede Enrico Gualtieri, práci na podvozku bude řídit Simone Resta a Laurent Mekies zůstane sportovním ředitelem.

"Přistoupili jsme ke změnám v technické části organizace, abychom urychlili návrhy a vývoj v oblasti výkonu vozů," uvedl šéf Ferrari Mattia Binotto.

Ferrari v úvodních třech závodech sezony, která odstartovala se zpožděním kvůli koronaviru, stanulo jen jednou na stupních vítězů. V úvodní Velké ceně Rakouska na začátku června se o to postaral druhým místem Leclerc.

Na jezdecký titul šampiona F1 čeká stáj od roku 2007, kdy triumfoval Kimi Räikkönen. Pohár konstruktérů slavná italská stáj naposledy získala o rok později.

Reklama

Související témata: