Hlavní obsah

V trénincích F1 na Velkou cenu Británie byl nejrychlejší Stroll

Nejrychlejší čas dnešních tréninků na Velkou cenu Británie formule 1 zaznamenal Lance Stroll ze stáje Racing Point. Jednadvacetiletý kanadský pilot v odpolední části zvládl okruh v Silverstonu v čase 1:27,274. Stroll zvítězil o devět setin sekundy před Alexanderem Albonem z Red Bullu, třetí Valtteri Bottas z Mercedesu zaostal o 157 tisícin. Až pátý byl se ztrátou tří desetin vedoucí jezdec průběžného pořadí mistrovství světa a šestinásobný mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu.

Foto: Pool, Reuters

Lance Stroll během tréninku na Velkou cenu Británie.

Článek

Stroll zvítězil o devět setin sekundy před Alexanderem Albonem z Red Bullu, třetí Valtteri Bottas z Mercedesu zaostal o 157 tisícin. Až pátý byl se ztrátou tří desetin vedoucí jezdec průběžného pořadí mistrovství světa a šestinásobný mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu.

Podle předpovědi by se však sobotní kvalifikace, jež odstartuje v 15 hodin, měla jet za zcela jiných podmínek a navíc druhý trénink výrazně ovlivnila Albonova těžká nehoda, kvůli které byly jízdy na několik minut přerušeny. Jednotlivé stáje navíc zkoušely zcela rozdílná nastavení.

"Docela náročný den," řekl Hamilton. "Vždycky tady fouká vítr, což je tady jen ku prospěchu, ale dneska to bylo dost ošidné. Zejména když jsme neměli vůz nastavený tak, jak jsem si představoval, takže na tom budeme muset přes noc zapracovat," přidal domácí pilot.

Čtvrtou příčku obsadil Charles Leclerc z Ferrari, vůbec se naopak nedařilo jeho týmovému kolegovi Sebastianu Vettelovi. Čtyřnásobný mistr světa strávil první trénink v garáži kvůli problémům s chladičem, ve druhé části si pak stěžoval na uvolněnou součástku v kokpitu a byl až osmnáctý.

Na sedmém místě se v rychlejší druhé části umístil Nico Hülkenberg, který na poslední chvíli ve stáji Racing Point nahradil Sergia Péreze, jenž je kvůli pozitivnímu testu na koronavirus v karanténě. Německý pilot byl o šest desetin pomalejší než jeho týmový kolega Stroll.

První trénink v Silverstonu vyhrál Max Verstappen s časem 1:27,422. Ve druhé části jezdec stáje Red Bull obsadil až čtrnácté místo, ale při jeho jediném měřeném kole ho zpomalil vůz Romaina Grosjeana z Haasu.

První trénink v Silverstonu vyhrál Max Verstappen s časem 1:27,422. Ve druhé části jezdec stáje Red Bull obsadil až čtrnácté místo, ale při jeho jediném měřeném kole ho zpomalil vůz Romaina Grosjeana z Haasu.

Reklama

Související témata: