Hlavní obsah

Kdo za Péreze? Racing Pointu nabízel své služby mistr světa Button

Londýn/Praha

Už během kariéry proslul svým humorem a břitkými hláškami, a ze svých vtípků, jak se zdá, neslevil. Jak jinak si vysvětlit vzkaz Jensona Buttona, mistra světa v seriálu MS vozů formule 1 z roku 2009, stáji Racing Point poté, hledala před GP Velké Británie náhradu za mexického pilota Sergia Péreze, jenž je kvůli pozitivnímu testu na koronavirus v karanténě.

Foto: Profimedia.cz

Jenson Button, mistr světa formule 1 z roku 2009.

Článek

„Ztratili jste snad moje telefonní číslo?" otázal se s typicky anglickým suchým humorem Button na Twitteru a nelze si nevybavit šibalský úsměv na jeho tváři ve chvíli, kdy tuto „nabídku" vyslal po sociálních sítích do světa. Čtyřicetiletý Brit, který vyhrál celkem 15 Velkých cen a kariéru ukončil v roce 2017, by s brzy 41letým Finem Kimim Räikkönenem soutěžili o pozici Metuzaléma celého seriálu, píše rakouský Kronen Zeitung.

Příležitost místo Péreze nakonec dostal zkušený Němec Nico Hülkenberg, jenž se už zapojil do pátečních tréninků. Třiatřicetiletý Hülkenberg loni obsadil v barvách Renaultu celkové 14. místo. Přëdtím jezdil za Williams, Sauber a předchůdce Racing Pointu Force India. Celkem má v seriálu na kontě 177 závodů. Do Británie přijel až ve čtvrtek a hned se podrobil testu na koronavirus.

O rok mladší Pérez nejprve v Silverstonu kvůli nejednoznačným výsledkům testu vynechal tiskovou videokonferenci. Okamžitě zamířil do izolace a opakovaná kontrola u něj odhalila covid-19. Mexický jezdec, jenž na okruh vůbec nedorazil, byl proto umístěn do karantény, stejně jako všichni, s nimiž přišel do kontaktu.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články