Hlavní obsah

Úvod závěrečných testů F1 v Barceloně ovládl Webber z Red Bullu

BARCELONA

Australský pilot stáje Red Bull Mark Webber byl nejrychlejší v úvodním dnu závěrečného testování týmů formule 1 před startem mistrovství světa. Na barcelonském okruhu Circuit de Catalunya byl Webber naprosto suverénní a nejbližšího soupeře, německého nováčka Nika Hülkenberga z Williamsu, porazil o 92 setin. Třetí Nico Rosberg z Mercedesu už ztratil přes sekundu.

Foto: ČTK/AP

Mark Webber

Článek

Dosavadní kvalitní výkony vozů Sauber potvrdil čtvrtým časem Pedro de la Rosa, pátý byl mistr světa Jenson Button s mcLarenem. Potíže řešil Fernando Alonso, který dosáhl sedmého času, ale v průběhu dopoledních jízd zůstalo jeho ferrari stát na trati. Na okruh vyjelo celkem jedenáct pilotů ze stejného počtu týmů, v dalších dnech se jezdci za volantem prostřídají.

"Tady každý jede podle svého vlastního programu, takže by bylo předčasné něco hodnotit," varoval sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug před vyvozováním závěrů o síle jednotlivých týmů.

V Barceloně mají stáje až do neděle naposledy v tomto roce možnost testovat. Po zahajovacím závodě 14. března v Bahrajnu už to podle regulí FIA nebude možné.

Reklama

Související témata: