Hlavní obsah

Schumacherova šance na uzdravení? Neurochirurg sdělil nové informace

Praha

Zdravotní stav a prognóza možného návratu do normálního života legendy formule 1 Michaela Schumachera jsou stále záhadou. S novou predikcí přišel známý neurochirurg Erich Riederer.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pilot formule 1 Michael Schumacher na archivním snímku.

Článek

Bývalý německý pilot si vážně poškodil mozek při lyžování ve francouzských Alpách v roce 2013. Informace o jeho zdravotním stavu od té doby jeho rodina pečlivě střeží a na veřejnost se žádné oficiální zprávy nedostávají.

Minulý týden dal fanouškům slavného pilota alespoň záblesk naděje bývalý boss Ferrari a blízký závodníkův přítel Jean Todt, který uvedl, že Schumacher stále bojuje za zlepšení svého stavu.

Nicméně neurochirurg Riederer v dokumentu pro francouzskou televizi TMC optimismus moc nesdílí. „Myslím, že se nachází ve vegetativním stavu. Je bdělý, ale nereaguje. Dýchá, jeho srdce bije, možná si dokáže i sednout a s dopomocí udělat pár malých krůčku. Ale to je vše, nic víc," uvedl lékař, který však není osobně spjatý se Schumacherem a jeho rodinou.

„Tohle je podle mě pro něj maximum. A jestli ještě existuje šance vidět ho takového, jaký byl před nehodou? Ne, to si opravdu nemyslím," uvedl Riederer.

Jeho slova přišla jen pár dnů poté, co sedminásobného mistra světa navštívil Todt v jeho domově.

„Michaela jsem navštívil minulý týden. Pořád bojuje. Bože, víme, jak ho ta hrozná a nešťastná nehoda při lyžování postihla a jaké mu způsobila problémy. Ale jeho úžasná žena při něm stojí. Má u sebe děti, zdravotní sestry a my mu můžeme popřát jen to nejlepší. Jakmile bude možné, abych pro něho něco mohl udělat, hned tak učiním," sdělil Todt po návštěvě.

Reklama