Hlavní obsah

Schumacher: Mám na to vyhrát osmý titul

PRAHA

Loni zůstal ve stínu krajana Sebastiana Vettela, letos chce místo na slunci zabrat sám. Comeback sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera vzbudil obrovský zájem, výsledky legendárního závodníka ale nijak nepřesvědčily. Dvaačtyřicetiletý veterán přesto věří, že v letošní sezóně promluví do boje o titul.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Michael Schumacher

Článek

Schumacher loni nasedl do kolotoče formule 1 po tříleté pauze, ostře sledovaný comeback ale přinesl hlavně trápení. Až v závěru sezóny přišel náznak zlepšení a vítěz 91 Velkých cen je přesvědčen, že s novou zbraní Mercedesu pro letošní sezónu bude schopen jezdit o stupně vítězů.

Alespoň v exkluzivním rozhovoru pro poslední vydání magazín F1 Racing tvrdí, že nemá pochyby o tom, čeho může ve zbývajících dvou letech kontraktu s Mercedesem dosáhnout. Na přímou otázku, zda letos může vyhrát titul, sedminásobný šampión odpověděl: „Rozhodně. Máme tříletý projekt a zatím jsme nebyli tam, kde být chceme. Vyvíjíme ale obrovské úsilí a jsme přesvědčeni, že máme šanci.“

Podle Schumachera nebylo možné očekávat, že bude ve hře o vavříny už v loňském roce. „Kolikrát se to v historii formule 1 stalo? Ojediněle...“ připomněl německý závodník případ Alaina Prosta z roku 1993, který prožil mistrovský comeback po jednoleté pauze. „Jsem si ale jistý, že budeme schopni bojovat o vítězství a titul letos. Pevně v to věřím. A pokud to se to nepovede v roce 2011, tak to budeme muset dokázat napřesrok,“ poznamenala bývalá hvězda stáje Ferrari.

Tým Mercedes GP, jemuž šéfuje Schumacherův starý známý z italské Scuderie Ross Brawn, odhalí svůj letošní monopost příští úterý během prvního dne oficiálních testů ve španělské Valencii.

Reklama

Související témata: