Hlavní obsah

Heidfeld si v testech řekl o Kubicovo místo u Renaultu

JEREZ

Německý pilot Nick Heidfeld si nejrychlejším časem v dnešních testovacích jízdách formule 1 ve španělském Jerezu řekl o angažmá v týmu Lotus Renault, v němž by mohl v nadcházející sezoně nahradit vážně zraněného Poláka Roberta Kubicu. Heidfeld s renaultem předčil o 132 tisícin sekundy Španěla Fernanda Alonsa, třetí byl německý veterán Michael Schumacher s mercedesem.

Foto: Sport.cz

Nick Heidfeld

Článek

"Opravdu mě to baví. Moje domy jsou jen pozitivní. Celý den jsme zvládli bez problémů. Všechny změny, které jsme provedli, se naštěstí osvědčily," liboval si Heidfeld, jenž byl s časem 1:20,361 o dvě sekundy rychlejší než stálý jezdec Renaultu Rus Vitalij Petrov v pátečních testech.

S Heidfeldem jsou v týmu spokojeni. "Máme ze spolupráce dobrý pocit. Odvádí s mechaniky dobrou práci, podává důležité informace o voze a postupně ho celý den zlepšovali," uvedl šéf stáje Eric Boullier.

Třiatřicetiletý Němec, jenž prošel týmy Prost, Sauber, Jordan a Williams, se vrátil do F1 loni v září. V závěrečných pěti závodech vystřídal v Sauberu Španěla Pedra de la Rosu. Nyní by mohl dostat šanci po zranění Kubici, jenž těžce havaroval v rallye.

Reklama