Hlavní obsah

Ferrari opět změnilo název formule. Snad už i největší hlupák pochopí, věří v Maranellu

MARANELLO/PRAHA

Třetí a snad již definitivní pojmenování má od minulého týdne nový monopost týmu Ferrari, s nímž chce Scuderie vybojovat v letošní sezóně titul ve formuli 1. Vůz nese označení Ferrari 150° Italia a vedení stáje věří, že už nikoho nenapadne plést si vůz formule 1 s pickupem.

Foto: Ferrari, Reuters

Letošní Ferrari. Zprvu s označením F150, poté F150th Italia a nakonec 150° Italia.

Článek

Původní označení monopostu F150, které mělo evokovat na letošek připadající 150. výročí sjednocení Itálie, totiž napadla automobilka Ford, podle níž italská stáj zneužila značku nejprodávanějšího pickupu Ford F-150 ve Spojených státech. Navíc prý pojmenování mohlo uvést zákazníky v omyl. Ferrari proto změnilo označení na F150th Italia a automobilka stáhla hrozbu soudního sporu.

Logo formule 1 Ferrari F150 (nahoře) a logo pickupu Ford F-150. Podobnost čistě náhodná?foto: Sport.cz s použitím ferrari.com a ford.com

Ve Ferrari si nicméně nenechali ujít příležitost udělat za celou záležitostí jízlivou tečku. „Zní to jako scénář z Kafky, ale zdravý rozum naštěstí zvítězil,“ uvedlo vedení Scuderie na týmovém webu. „Nicméně s ohledem na riziko, že by si kdokoliv spletl vůz formule 1 s pickupem, bylo v Maranellu rozhodnuto vyndat z názvu vozu písmeno F, které je a bylo kódovým označením Ferrari u mnoha našich vozů,“ objasnili zástupci Ferrari.

Tím však úpravy názvu neskončily. „Protože se zdá, že spotřebitelé za velkou louží by mohli být nadále zmateni, rozhodli jsme se označení kompletně poitalštit. Místo anglického označení řadové číslovky ‚th‘ proto bude za číslem italský ekvivalent. Název vozu tedy zní Ferrari 150° Italia a snad už i největší hlupák pochopí, že je pojmenování vozu míněno jako hold k výročí sjednocení naší země. Doufejme, že celá záležitost je tímto ukončena a pojďme se soustředit na důležitější věc,“ vyzvala Scuderie.

Pickup Ford F-150foto: www.ford.com

Stáje formule 1 v úterý v Barceloně odstartovaly poslední testy před začátkem mistrovství světa. Šampionát po zrušení Velké ceny Bahrajnu otevře 27. března závod v australském Melbourne.

Reklama

Související témata: