Hlavní obsah

Schumacherův boj o život: Je schopen vnímat své děti?

Za pár týdnů to bude přesně sedm let, co legendární pilot formule 1 Michael Schumacher utrpěl při lyžování v Alpách devastující zranění hlavy. Od té doby se na veřejnosti neukázal a k fanouškům se dostávají jen strohé a nejasné zprávy o jeho zdravotním stavu. S tou zatím poslední přišel Jean Todt, bývalý šéf stáje Ferrari, za kterou německý pilot závodil.

Foto: Sport.cz

Michael Schumacher stále bojuje s následky úrazu hlavy na lyžích

Článek

V posledních týdnech se jméno Michaela Schumachera objevovalo v médiích v souvislosti s vyrovnáním jeho sedmi titulů mistra světa Lewisem Hamiltonem a snahou jeho jednadvacetiletého syna Micka Schumachera o prosazení se ve formuli 1. A právě kariéra nástupce slavné legendy znovu oživila spekulace o zdravotním stavu jednapadesátileté hvězdy.

Jak a zda vůbec je Michael Schumacher schopen vnímat kariéru svého potomka, ozřejmil médiím bývalý šéf stáje Ferrari Jean Todt. "Ano, Michael samozřejmě počínání svého syna pozorně sleduje," řekl pro RTL France čtyřiasedmdesátiletý činovník.

Foto: Sport.cz

Titulní strana nově oživeného webu Michaela Schumachera.

Podle jeho dalších vyjádření Schumacher je schopen vnímat, bohužel podle všeho je upoután na lůžko. Vítěz 91 Velkých cen se léčí ve své vile na Mallorce. O konkrétnějším zdravotním stavu svého přítele však Todt více mluvit nechtěl. "Je to otázka, na kterou bych raději neodpovídal. Michaela vídám jednou dvakrát do měsíce a moje odpověď je pořád stejná - bojuje!"

Foto: Profimedia.cz

Mick Schumacher s vítěznou trofejí

Nepříliš pozitivní čtení mezi řádky tak fanouškům nevylepší ani další jeho slova. "O Michaela je velmi dobře postaráno, má vše, co potřebuje. My mu můžeme jen přát hodně štěstí a jeho rodině hodně sil."

Jméno Schumacher by se však v příštím roce mělo mezi elitou znovu objevit. "Mick se s největší pravděpodobností v příštím roce ve formuli 1 prosadí a my budeme nadšeni, že nový Schumacher bude opět závodit na té nejvyšší možné úrovni," uzavírá Jean Todt.

Reklama

Související témata: