Hlavní obsah

Věrnost týmu má své hranice, připouští Hamilton

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton je spokojený se svým působením u McLarenu, ale zopakoval, že chce vyhrávat šampionáty a věrnost jednomu týmu není pro něj až tak důležitá. Hamilton byl v Šanghaji dotázán, zda předpokládá, že stráví svoji kariéru u jednoho týmu. "Abych byl upřímný, nepředpokládám nic," odpověděl na otázku Reuters. "Předpokládám, že budu vyhrávat šampionáty a udělám vše proto, abych šampionáty vyhrával."

Foto: Scott Wensley, Reuters

Britský pilot stáje McLaren Lewis Hamilton

Článek

Téma loajality Hamiltona k McLarenu se na pořad dne vrátilo díky skutečnosti, že se mistr světa z roku 2008 stal po GP Malajsie nejvěrnějším jezdcem v historii formule 1 mezi těmi, kteří závodili jen pro jeden tým. Sám v tom ale nevidí nic výjimečného.

"Nemyslím, že by to bylo něčím přitažlivé. Nevím, co bych řekl. Chci vyhrávat, ve formuli 1 strávím je chvíli a chci být konkurenceschopný," uvedl. "Každý rok jsme vyhráli závod, ale já chci vyhrávat také šampionáty. A o to se budeme dál snažit. Když jste na dobrém místě a spokojeni, nemáte potřebu jít jinam."

Že jeho odchod z McLarenu není nemyslitelný, potvrdil odpovědí na otázku, zda má jeho věrnost své hranice. "Určitě. Závodění s tímto týmem jsem si vždy užíval a chtěl bych pokračovat, ale na konci roku si také musíte vyhodnotit, na jaké pozici jste a co se událo.

Reklama

Související témata: