Hlavní obsah

Kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu formule 1 vyhrál Hamilton

Sáchir

Kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu formule 1 vyhrál Lewis Hamilton. Do první řady se vedle již jistého mistra světa v neděli postaví Valtteri Bottas.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu formule 1 vyhrál sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu.

Článek
Fotogalerie

Hamilton si sedmý titul zajistil před dvěma týdny v Turecku a vyrovnal rekord Michaela Schumachera. Bývalého slavného jezdce Ferrari pětatřicetiletý britský pilot v této sezoně rovněž připravil o maximum v počtu vítězství, kterých má tři závody před koncem sezony na kontě 94.

Dnes si Hamilton dojel pro 98. pole position v kariéře časem 1:27,264 a Bottase porazil o 289 tisícin. Verstappen na třetí příčce zaostal o čtyři desetiny a jeho týmový kolega Alexander Albon, který si čtvrtou příčkou vyrovnal kvalifikační maximum, ztratil jednu sekundu.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

A zase ten Hamilton! Kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu formule 1 vyhrál slavný Brit Lewis Hamilton.

"Tohle ukazuje, co všechno jako tým můžeme dokázat. Neustále mě udivuje, jak tady všichni tvrdě dřou. A to jsou tři týdny bez rodin. Vážím si toho," uvedl Hamilton. "Dneska jsem si řekl, že si to tady užiju, když už nejsme pod tlakem boje o titul. A byla to velká úleva jet tak, jak jsem jel. Měl jsem z výkonu radost," dodal.

Hamilton v neděli z prvního místa zaútočí na jedenácté vítězství v sezoně, kterým by si vyrovnal osobní maximum. Pokud by se mu povedlo zvítězit ve třech zbývajících Velkých cenách, vyrovnal by se třinácti triumfy rekord, o nějž se momentálně dělí Schumacher se Sebastianem Vettelem z Ferrari, kterému se dnes vůbec nedařilo.

Před rokem se jezdci italské stáje Charles Leclerc a Vettel postavili na startu na první a druhé místo, dnes vypadli ve druhé části kvalifikace. Čtyřnásobný mistr světa Vettel odstartuje z jedenácté příčky a Leclerc, kterého loni v Sáchiru technické problémy připravily o pohodlné vítězství, z dvanácté pozice.

Nedělní Velká cena Bahrajnu, ve které bude Hamilton obhajovat loňské vítězství, začne v 15:10.

Kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu, závod MS vozů F1 v Sáchiru:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:27,264
2. Bottas (Fin./Mercedes) -0,289
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,414
4. Albon (Thaj./Red Bull) -1,010
5. Pérez (Mex./Racing Point) -1,058
6. Ricciardo (Austr./Renault) -1,153
7. Ocon (Fr./Renault) -1,155
8. Gasly (Fr./Alpha Tauri) -1,184
9. Norris (Brit./McLaren) -1,278
10. Kvjat (Rus./Alpha Tauri) -1,354

Reklama

Související témata: