Hlavní obsah

Dvě zóny pro DRS? Závod v Monze bude velká podívaná, věští Button

PRAHA

Piloti formule 1 budou mít při nedělní Velké ceně Itálie v Monze poprvé v sezóně možnost změnit v jednom kole dvakrát nastavení zadního křídla. Podle Jensona Buttona z McLarenu se proto mají příznivci královské disciplíny na co těšit, o zajímavé momenty prý nebude nouze.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Britský pilot Jenson Button

Článek

První zóna, v níž může jezdec pronásledující soupeře s menším jak sekundovým náskokem změnit nastavení zadního křídla, je vytyčena mezi druhou zatáčkou Lesmo a šikanou Ascari, druhá možnost se pak naskytne v cílové rovince.

„První zóna je na zajímavém místě, kdy bylo vždy o zábavu postaráno při brzdění do Ascari. Trať je v tom místě poměrně úzká a do šikany se najíždí ve velké rychlosti. Sám jsem proto zvědavý, co se tam bude dít. Podle všeho můžeme čekat zajímavé manévry,“ přemítá Button před třináctým podnikem letošní sezóny.

Piloti, kteří před nájezdem do Ascari v jezdeckém souboji uspějí, se jen o chvíli později stanou sami lovnou zvěří – na cílové rovince po výjezdu se slavné zatáčky Parabolica. „Bude to chtít udržet co nejmenší odstup v Parabolice, pak rychle aktivovat DRS a stihnout ještě před zatáčkou číslo jedna předjížděcí manévr... Díky dvěma zónám by měl být tenhle závod opravdu zajímavý,“ doplnil Button.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace