Hlavní obsah

VIDEO: Používej mozek, vzkázal Hamiltonovi naštvaný Massa

SINGAPUR

Na nedělní Velkou cenu Singapuru vozů formule 1 bude chtít Felipe Massa z Ferrari rychle zapomenout. Kvůli kolizi s Lewisem Hamiltonem vypadl z bojů o čelní příčky. Jezdec McLarenu mu v souboji poškodil pravou zadní pneumatiku a Massa musel do boxů. Po závodě si nebral servítky. "Můj názor je takový, že nedokáže používat svůj mozek. Dokonce ani v kvalifikacích, takže si dovedete představit, jaké to asi je v závodech. Mohl způsobit velkou nehodu," prskal Brazilec.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Felipe Massa

Článek

"Hlavní problém byl, že jsem byl ve středu pole. A za ten defekt jsem pak kvůli tomu hodně zaplatil," stýskal si Massa, který nakonec závod dokončil až na deváté příčce. Hamilton se naproti tomu dokázal probít na pátou pozici.

"Stalo se mi to s ním letos už poněkolikáté, mnohokrát už zavinil kolizi," rozčiloval se brazilský pilot. "Je to pořád dokola, už jsem mu i něco říkal, ale on tomu pořád nějak nechce rozumět," nechápal Massa opakující se agresivní manévry britského jezdce na Velkých cenách. Ty ostatně kritizovali i další piloti, včetně legendárního Niki Laudy.

V závodě Massovi nepřálo štěstí. Vedle střetu s Hamiltonem ho o lepší umístění připravil i výjezd zpomalovacího vozu. "Zastavil jsem pro superměkkou směs, abych získal nějaký čas, ale pět kol na to vyjel zpomalovací vůz a já neměl ty správné pneumatiky, na kterých jsem měl dokončit závod. Takže jsem neměl štěstí ani na strategii. A pak přišla ta kolize a defekt," vypočítal naštvaný Massa.

A svůj názor dal najevo i po závodě v paddocku, když přišel za Hamiltonem, který zrovna poskytoval rozhovor, přerušil jej a sarkasticky ho pochválil za dobře odvedenou práci. "Nech mě na pokoji, chlape," odvětil Hamilton. K žádnému dalšímu konfliktu mezi oběma jezdci už nedošlo.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace