Hlavní obsah

VIDEO: Jako dva magnety! Hamilton s Massou se ťukli i v Japonsku

PRAHA

To snad už není náhoda! Vzájemná přitažlivost monopostů Lewise Hamiltona a Felipeho Massa se začíná stávat koloritem závodů formule 1, stejně jako osočování , které po ťukancích pokaždé následuje. Výjimkou nebyl ani poslední podnik v japonské Suzuce. Hamilton zkřížil Massovi dráhu, utrhl mu kolem kus předního křídla a oheň je opět na střeše.

Foto: Greg Baker, ČTK/AP

Felipe Massa s vozem Ferrari na okruhu v Japonsku.

Článek

Zatímco před dvěma týdny v Singapuru trefil Hamilton Massu při pokusu o předjetí zezadu, v Suzuce byl v pozici útočícího jezdce Massa. Britský pilot jej však v šikaně ve 22. okruhu před sebe nepustil. Před pravou zatáčkou vyjel doleva, zavřel tak Massovi cestu a při drobném kontaktu pilot Ferrari přišel o kus předního křídla. „Mohu k tomu říct jediné. Vůbec jsem ho neviděl, strašně mi vibrovala zrcátka. Neměl jsem ponětí, že za mnou někdo je. Možná bychom měli závěs zrcátek nějakým způsobem zpevnit...,“ vysvětloval Hamilton důvod kolize.

Massu tím ale samozřejmě vůbec neuklidnil. „Upřímně je mi jedno, jaké výmluvy si našel. Jde mi jen o to, co udělal. Najížděl zatáčku hodně pomalu a držel si pravou stranu. Já byl mnohem rychlejší, proto jsem uhnul doleva a začal brzdit. Držel jsem stopu, on uhnul doleva a dotkl se mého vozu. Co víc k tomu říct? Jeho vysvětlení mě nezajímá. Jsem zvědavý, jak to zhodnotí komisaři a FIA,“ běsnil Brazilec, který se střetl s Hamiltonem i při letošní Velké ceně Monaka.

Jenže stewardi volání Massy po trestu nevyslyšeli a kolizi při souboji o čtvrtou příčku ponechali bez penalizace s vysvětlením, že šlo o závodní incident. Pochopitelně k Massově velké nelibosti. „Už letos potrestali tolik lidí za úplně lehčí provinění, Lewis ale zase vyvázl. Přitom to z jeho strany nebylo zdaleka poprvé, jen se mnou se střetl poněkolikáté. FIA by měla mít zájem takové věci šetřit. kdo jiný by se o to měl starat,“ vyprávěl rozhořčeně jezdec Ferrari.

Britský magazín Autosport se po závodu v Japonsku pokusil zprostředkovat s oběma kohouty schůzku, na níž by si oba jezdci z očí do očí vše vysvětlili. Massa však takové řešení odmítl. „Stejně by se nepoučil. Jak už jsem řekl, je mi to jedno. Svou šanci vyjasnit si to z očí do očí propásl. Nabízel jsem to, on na to nereflektoval,“ dodal naštvaný Brazilec.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny