Hlavní obsah

Honit si ego v posledním kole byla blbost, přiznal kajícně Vettel

PRAHA/JONGAM

Inženýrům Red Bullu u monitorů na boxové zídce v samotném závěru Velké ceny Koreje pořádně zatrnulo. Sebastian Vettel si jel bezpečně pro vítězství, jenže... I přes pokyn z boxů, aby si závěr v klidu pohlídal, v posledním kole zjančil, šlápl na plyn a snažil se urvat nejrychlejší kolo závodu. A v cíli si pak sypal popel na hlavu...

Foto: Jung Yeon-je, Reuters

Jezdec Red Bullu Sebastian Vettel dostává při průjezdu cílovou rovinkou na okruhu v korejském Jongam informace o ztrátě Lewise Hamiltona.

Článek

Vettel vyhrál v letošní sezóně deset závodů z dosavadních šestnácti, dvanáctkrát stál na pole position. Nejrychlejší kolo závodu ale zajel pouze jedinkrát při Velké ceně Evropy ve Valencii. A nespokojené ego již jistého obhájce mistrovského titulu zřejmě nutilo nohu šampióna sešlápnout plyn až k podlaze. Jakákoliv chyba a ztráta prvního místa by přitom oddálila Red Bull od triumfu v Poháru konstruktérů.

Však si také čtyřiadvacetiletý jezdec hned po projetí cílem zbytečnost urputného boje s chronometrem uvědomil a spěchal za týmem s omluvným výrazem. „Myslím, že mě zabijí,“ odtušil. „Do rádia mi nejdřív odsekli: Nejrychlejší kolo jsi nezajel! Což nebyla pravda. Až poté řekli: No dobře, idiote, máš ho,“ líčil Vettel.

Německého pilota mrzelo, že neuposlechl výzvy týmu dojet v klidu závod, a označil své počínání za hloupost. „Byla to vážně blbost. Měl jsem ale výborný pocit a tak jsem na to šlápl trochu víc, abych zajel nejrychlejší kolo. Není za to žádná odměna a je to zřejmě záležitost mého ega. Byla to od mne hloupost, ale nejrychlejší kolo jsem zajel a jsem moc spokojený,“  pomrkával spiklenecky Vettel.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint