Hlavní obsah

VIDEO: Neuvěřitelné. Massa a Hamilton pošesté v sobě

PRAHA

Osudová přitažlivost? Jak jinak si vysvětlit už šestý letošní ťukanec Lewise Hamiltona a Felipeho Massy? Při premiérové Velké ceně Indie byl však poprvé označen za viníka brazilský pilot ve službách stáje Ferrari. Povinný průjezd boxovou uličkou však Massu pěkně rozpálil...

Foto: Saurabh Das, ČTK/AP

Felipe Massa Velkou cenu Indie nedokončil poté, co si utrhl o obrubník závěs kola.

Článek

„Nechápu, proč jsem byl potrestán. Šel jsem na brzy později než on, byl jsem o kus vpředu, na přilnavější části tratě. Na levé straně jsem ho neviděl. Byl pozadu a trefil mě do zadního kola,“ vyrážel ze sebe naštvaný Brazilec po závodu.

Druhým dechem ale dodával, že s pilotem McLarenu nemá vyhlášenou válku. „Nic proti Lewisovi nemám. V inkriminovaný okamžik bych udělal stejný manévr, ať bych soupeřil s kýmkoliv,“ tvrdil.

Hamilton byl zklamaný, po srážce ve 23. kole musel do boxů pro nové přední křídlo a propadl se na devátou příčku. „Snažil jsem se ho předjet, ale nedal mi vůbec žádný prostor a srazili jsme se. Moc se omlouvám celému týmu,“ sypal si popel na hlavu britský pilot. Hřát jej ale mohl fakt, že alespoň závod dokončil na sedmém místě. Massa totiž v 32. kole odstoupil  poté, co si poničil závěs kola o obrubník.

Reklama

Související témata: