Hlavní obsah

Vracím se v nejlepší kondici, jakou jsem kdy měl, hlásí Alonso. Krasavce má nachystaného

Londýn

Stále se zotavuje po operaci čelisti, kterou si nedávno zlomil při nehodě na kole. Proto se Fernando Alonso nezúčastnil slavnostního představení nového monopostu stáje Alpine pro nadcházející sezonu formule 1. Svým fanouškům ovšem adresoval víc než pozitivní vzkaz. „Cítím se skvěle a v nejlepší kondici, jakou jsem kdy měl. Fyzicky i psychicky,“ ujišťuje devětatřicetiletý dvojnásobný mistr světa před návratem do královské motoristické třídy.

Foto: Alpine

Alpine, nový krasavec pro Fernanda Alonsa...

Článek

Z Renaultu se stal tým Alpine. Dnes odpoledne na své britské základně v Enstone představil vůz pro letošní rok. „Jeho zbarvení hrdě reprezentuje barvy francouzské a britské vlajky, stejně jako proslulé a historické závodní barvy Alpine - modrá, bílá a červená," pyšní se tým.

S vozem A521 budou letos jezdit Fernando Alonso a Esteban Ocon.

Hlavní hvězda Alpine i nadále setrvává ve Švýcarsku, kde ji při jízdě na kole srazilo auto. Optimismus jí však rozhodně nechybí.

„Připravoval jsem se na návrat už nějakou dobu a mám novou motivaci. Jsem připraven!" vzkazuje Fernando Alonso.

Ve formuli 1 naposledy startoval v roce 2018 za McLaren. Na návratu se domluvil s týmem z Enstone, kde získal své dva tituly v letech 2005 a 2006.

Stal jsem se úplnějším pilotem

Dva roky bez formule 1 strávil v jiných motoristických sériích, včetně Indy 500 nebo Rallye Dakar. A věří, že nové zkušenosti budou klíčové.

„Stal jsem se úplnějším pilotem," ujišťuje. „Neustále se učíš, když se posouváš k novým limitům a jsi mimo svou komfortní zónu. Bezpochyby jsem teď kompetentnější řidič než před dvěma lety."

Foto: Alpine

Fernando Alonso je velmi optimistický...

Za volantem se chce nadále zlepšovat. „Ze sportu jsem si vzal z posledních dvou let spoustu poznatků a chci je upevnit a uplatnit v F1. Například různé filozofie závodění, techniky řízení a přístupy k pracovní morálce," plánuje Alonso.

Jeho Alpine nicméně k favoritům sezony nepatří.

„Pokud jde o výsledky, je těžké je předvídat. Minulý rok bylo pole ve středu pořadí velmi vyrovnané, takže letos se může stát cokoli," avizuje Alonso.

Jinak stáj Alpione během ceremoniálu oznámila další novinku. Bývalý ruský pilot týmů formule 1 Red Bull, Toro Rosso a AlphaTauri Daniil Kvjat bude v této sezoně u nástupce stáje Renault náhradním jezdcem.

Reklama

Související témata: