Hlavní obsah

Překvapení ve formuli 1 na spadnutí! Hvězda Mercedesu končí?

Ještě zřejmě není nic jistého, ale britská média už o tom hovoří, jako by to byla hotová věc. Stáj Mercedesu ve formuli 1 by mohl v polovině sezony opustit finský jezdec Valtteri Bottas. Hovoří se i o jeho možném nástupci.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Finský pilot Valtteri Bottas při tréninku na Velkou cenu Španělska.

Článek

Několikanásobný světový šampion Lewis Hamilton by od poloviny sezony mohl mít nového týmového kolegu. Podle britského deníku Daily Mail ztrácí Mercedes důvěru ve zkušeného jezdce Valtteriho Bottase.

Spekuluje se i o jeho možném nástupci. Třiadvacetiletý Brit Georg Russell se měl k týmu připojit až v nové sezoně, nyní se zdá, že šanci dostane dřív. Bottas v týmu působí pátou sezonu, během nichž vyhrál devět závodů, jeho hvězdný kolega Hamilton 44.

Právě jeho nedostatečné výkony mají být důvodem k vyhazovu. Přitom v minulé sezoně skončil v celkovém hodnocení druhý, hned za svým stájovým kolegou.

V letošním ročníku má na kontě však jeden menší skandál. Po nehodě na Velké Ceně Emilie Romangy se dostal do sporu s Georgem Russellem, kterého z nehody obvinil a ukázal mu vztyčený prostředníček.

Kvalifikace na Velkou cenu Španělska - 1. trénink:
1. Bottas (Fin./Mercedes) 1:18,504
2. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,033
3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,123

Šéf Mercedesu zatím spekulace o Bottasově odchodu nekomentuje. K situaci se ale vyjádřil sám jezdec, který je popřel. „Mám smlouvu na tento rok a ve F1 je jen jeden tým, který takové věci dělá a my to nejsme," uvedl Fin, který si tak rýpl do stáje Red Bullu. V roce 2019 nahradil Francouze Pierra Gaslyho v průběhu sezony thajský jezdec Alexander Albon.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: