Hlavní obsah

Brawn prý po sezóně opustí post šéfa v Mercedesu, tým to popírá

Hamburk
Aktualizováno

Tým formule 1 Mercedes po sezóně podle německých médií opustí jeho šéf Ross Brawn. Devětapadesátiletého Brita má podle serverů Sport Bild a Auto Bild Motorsport nahradit v čele stáje jeho krajan Paddy Lowe, jenž od června v německého týmu zastává funkci technického ředitele. Brawn prý o svém odchodu o víkendu při Velké ceně v Koreji informoval šéfa dozorčí rady Mercedesu Nikiho Laudu. Bývalý rakouský závodník to ale popřel a podobně dementoval informace i tým Mercedes.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Opustí Ross Brawn tým Mercedes?

Článek

"Zahltila nás spousta dotazů, co mají ty zprávy na internetu znamenat. Ze strany týmu ale není co uvádět na pravou míru...," napsal Mercedes na svém twitterovém účtu. "Nejednám s Rossem Brawnem. Zatím nepadlo žádné rozhodnutí, jak budeme postupovat v dlouhodobém plánu. Taková je situace, už delší dobu. Odpověď chceme nalézt do konce roku," řekl Lauda agentuře DPA.

Vyhlášený stratég Brawn pomohl ke všem sedmi titulům v týmech Benettonu a Ferrari německé legendě Michaelu Schumacherovi. Pak působil v Hondě a po jejím odchodu z F1 tým převzal a v roce 2009 se podílel na triumfu Jensona Buttona v šampionátu. Po úspěšné sezóně prodal stáj Mercedesu, kde se posléze znovu sešel se Schumacherem, jenž v týmu prožil nevydařený návrat do seriálu.

Nyní Brawn údajně jedná o obnovení spolupráce s Hondou, která má od roku 2015 dodávat motory McLarenu. V září se rovněž objevila spekulace, že by měl převzít vedení týmu Williams, do nějž by měl i majetkově vstoupit. To ale Brawn bezprostředně popřel.

Reklama

Související témata: