Hlavní obsah

Ricciardo už po dvou závodech žhavým kandidátem na smolaře roku F1

Sepang

Nešťastníkem letošního MS formule 1 je Daniel Ricciardo, pilot týmu Red Bull. Během úvodního závodu v Austrálii dojel druhý, ale byl diskvalifikován. Při nedělní GP Malajsie přišel o bodované umístění kvůli chybě mechaniků a navíc byl potrestán ztrátou deseti pozic při dalším závodě v Bahrajnu.

Foto: Edgar Su, Reuters

Mechanici Red Bullu táhnou Daniela Ricciarda zpět do boxů během Velké ceny Malajsie.

Článek

„Cítím nepředstavitelné rozčarování," řekl v rozhovoru pro F1live.com Ricciardo, který je ve stáji mistrů světa nováčkem. V Malajsii předvedl parádní start a rychle se prosmýkl kolem Alonsa ve Ferrari a týmového kolegy Vettela, který jej však po čtyřech kolech předstihl. Australan následně držel čtvrtou pozici.

Patnáct kol před cílem zajel do boxů k výměně pneumatik, jenže mechanici jej vypustili, aniž by měl dotažené levé přední kolo. Čtyřiadvacetiletý mladík zastavil po pár metrech, mechanici jej dotlačili zpět do boxů a vše uvedli do pořádku.

Australan se vrátil se ztrátou jednoho kola, jenže s poškozeným přítlačným křídlem, které se ulomilo. Musel tak k mechanikům znovu, ke všemu dostal desetisekundovou penalizaci. A další trest si vybere v Bahrajnu.

„Z dobře rozjetého závodu nemám nic. Ale posiluje mě vědomí, že jsem předvedl dobrý výkon. Snad brzo zlomím prokletí," doufal Ricciardo

Reklama

Související témata: