Hlavní obsah

Red Bull dal Renaultu ultimátum. Do tří měsíců pořádný motor, nebo...

Praha

Třetí místo v Malajsii, fajn. Ale ke spokojenosti je v týmu Red Bull, uvyklému drtit konkurenci ve formuli 1 rozdílem třídy, kvůli přetrvávajícím problémům s vyladěním motoru od Renaultu pořád daleko. Až tak daleko, že francouzský výrobce dostal ultimátum: buď bude do tří měsíců po potížích, nebo se stáj rakouského miliardáře Dietera Masechitze může začít poohlížet po alternativním dodavateli.

Foto: Edgar Su, Reuters

Zamyšlený Sebastian Vettel v garáži Red Bullu v Sepangu.

Článek

Red Bull řeší problémy s novým šestiválcem už od zimní pauzy, kdy při oficiálních testech zaznamenal doslova katastrofální výsledky. S příchodem nové sezóny se sice konkurenceschopnost šampiónů zvedla, pořád to ale není ono a odstup suverénního týmu Mercedes je pořád značný. Motor má problémy se softwarem i samotnou elektronikou, v Sepangu navíc Vettela trápilo chlazení.

Není divu, že se v Red Bullu snaží stůj co stůj najít ze šlamastyky cestu ven. A kdo ví, zda to neodnese dodavatel motorů. „Pokud Renault během dvou tří měsíců nepřinese patrné zlepšení, jsme připraveni začít uvažovat o alternativě," pohrozil do Francie prostřednictvím německého Bildu jeden z týmových bossů Helmut Marko.

Do továrny Renaultu nedaleko Paříže už prý také vyrazili inženýři Red Bullu, aby s odchytem much pomohli. Francouzská automobilka má s Red Bullem kontrakt do roku 2016.

Třeba ale nakonec žádné hrozby nebudou potřeba. Seriál pokračuje již tento víkend na okruhu Sáchir v Bahrajnu a pokud by Vettel s Danielem Ricciardem dojeli oba na stupních vítězů, nikdo v Red Bullu by se asi nezlobil...

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace