Hlavní obsah

Stáj formule 1 Caterham je údajně na prodej

Stáj formule 1 Caterham je podle informací malajských médií na prodej. Šéf aerolinek AirAsia Tony Fernandes údajně hodlá prodat celý koncern, jehož je tým součástí, a doufá, že transakcí získá zhruba 350 miliónů liber (asi 11,86 miliardy korun). Mohl by se tak soustředit na svou další sportovní akvizici, kterou je anglický fotbalový klub Queens Park Rangers, s nímž Fernandes momentálně v Londýně slaví postup do Premier League.

Foto: Sport.cz

Finský jezdec Heikki Kovalainen v monopostu stáje Caterham

Článek

K informacím o chystaném prodeji Caterhamu, jehož vlajkovou lodí je britská automobilka, se Fernandes nevyjádřil. Komentovat je před Velkou cenou Monaka nechtěl ani mluvčí stáje. Fernandes už před sezónou uvedl, že pokud se týmu nepodaří brzy bodovat, ze seriálu odejde.

„Pokud budeme pořád na chvostu, nemyslím, že budeme dlouho pokračovat. Po pěti letech bez bodu, každá trpělivost má své hranice," prohlásil v lednu Fernandes.

Tým má možná finanční problémy a může být mezi těmi, kdo dluží Renaultu za motory. Dodavatel agregátů začátkem května své klienty varoval, že jim přestane tolerovat zpoždění plateb. Pokud stáje své dluhy neuhradí, omezí nebo zastaví jim technickou podporu. S motory Renault ve formuli 1 závodí vedle Caterhamu i mistrovský Red Bull, jeho sesterská stáj Toro Rosso a Lotus, který měl finanční problémy už v minulé sezóně.

Reklama

Související témata: