Hlavní obsah

Na ostří nože. V Kanadě budu ještě silnější, varoval Hamilton Rosberga

Praha/Monte Carlo

Popáté za sebou získali cenný double, do náruče si ale Lewis Hamilton s Nikem Rosbergem v Monaku nepadali. Naopak. Atmosféra v týmu Mercedes začíná pořádně houstnout a mezi jezdeckou dvojicí suverénně ovládající prozatímní průběh mistrovství světa vozů formule 1 to pěkně vře.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Nico Rosberg (uprostřed), jeho stájový kolega Lewis Hamilton a Daniel Ricciardo po GP Monaka.

Článek

Napětí mezi Hamiltonem a Rosbergem bylo cítit už před dvěma týdny ve Španělsku, Monako ale posunulo vzájemnou tenzi ještě o kousek dál. Především díky Rosbergově manévru v závěru sobotní kvalifikace, kdy německý pilot probrzdil zatáčku Mirabeau, vyjel do únikové zóny a nad okruhem zavlály žluté vlajky. Hamilton tak přišel o možnost vylepšit svůj čas a pole position spadla do klína Rosbergovi.

V nedělním závodu pak Hamilton svého parťáka naháněl marně, i vinou toho, že mu vlétla do oka nečistota. „Řídil jsem na jedno oko, což vážně nejde," prohodil britský jezdec po závodu rozladěně. Rosberg tak dokázal stylem start-cíl obhájit loňské prvenství v nejslavnějším závodu formule 1. Hamilton dokázal druhou příčku udržet před dotírajícím Ricciardem, atmosféra na stupních vítězů ale byla podivná.

Nemůžeme si padat kolem krku

„Náš vztah nemůže být nějak extra vřelý, jsme konkurenti. Nemůžete očekávat, že si budeme padat kolem krku a vzápětí spolu budeme závodit na ostří nože. To ale neznamená, že k sobě nemáme vzájemný respekt. Já ho k Nikovi rozhodně mám," poznamenal Hamilton, který se po dvou týdnech opět rozloučil s pozicí lídra MS a na druhém místě nyní ztrácí na Rosberga čtyři body.

„Nejsem z výsledku v Monte Carlu vyřízený. Co tě nezabije, to tě posílí. A já budu v příštím závodě ještě silnější," vzkázal Hamilton svému parťákovi před cestou do Kanady, kde se pojede za dva týdny.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint