Hlavní obsah

Maldonado byl při testech v Barceloně s lotusem znovu nejrychlejší

Barcelona

Pilot Lotusu Pastor Maldonado se při testování v Barceloně před novou sezónou formule jedna postaral podruhé ve třech dnech o nejrychlejší čas. Venezuelský jezdec zajel v sobotu na superměkkých pneumatikách nejlepší kolo v polovině odpoledne a celkově odkroužil 104 kol.

Foto: Profimedia.cz

Pastor Maldonado s vozem Lotus při testech v Barceloně.

Článek

Od rána vedoucího Maxe Verstappena z Toro Rosso, jenž rovněž kroužil na superměkkých gumách a najel rekordních 129 kol, porazil o více než tři desetiny sekundy. Třetí čas patřil úřadujícímu mistru světa Lewisi Hamiltonovi, jenž už se oklepal z horečky, která ho donutila ve čtvrtek úvodní den testů po dvou hodinách vzdát. Dnes absolvoval 101 kol.

Čtvrté místo obsadil Sauber, který většinu dopoledne promeškal kvůli opravě převodovky a Marcus Ericsson tak stihl odjet jen 53 kol. Čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel sice zahájil den výletem do únikové zóny, nakonec ale s ferrari zvládl 105 kol a zaznamenal pátý čas.

Další nevydařený den má za sebou McLaren, kterému se nepodařilo vyřešit problémy s motory Honda a Jenson Button tak celý den jezdil s omezeným výkonem.

Druhé oficiální testování před novou sezónou potrvá v Barceloně do neděle, na poslední testy se tam týmy vrátí od 26. února do 1. března. Nová sezóna MS, v níž se pojede 20 závodů, začne 15. března tradičně v Melbourne.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint